28 Ekim 2018 Pazar

Sağlık Bakanlığı Tercihleri Nasıl Yapılır?


Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ( ÖSYM) doğrulusunda, sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşların taşra teşkilatında istihdam edilmek emeliyle 12 bin 500 sözleşmeli eleman alımı tercihleri başladı.

Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşların taşra teşkilatında istihdam edilmek emeliyle 12 bin 500 sözleşmeli eleman alıncak.
Tercih işlemleri  tarihleri arasında web yolu ile ÖSYM’ye gönderebileceklerdir.
İnternetten seçenek gönderme işlemleri,23:59’da sona erecektir.
Adaylar, tercihlerini  Seçenek Kılavuzunda bulunan kaidelere göre, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr/ web sitesinden T.C.
Kimlik Numaraları ve şifrelerini kullanarak kendileri yapacaklardır.

KPSS TERCİHLERİ NASIL YAPILIR?



Tercihlerinizi yapar iken, sözleşmeli pozisyonlar için “Aranan Nitelikleri” gösteren sütun lar da ki koşulları ilgiyle incelemeniz ve size uyup uymadığını belirlemeniz oldukça ehemmiyetlidir.
Tercihler bel irlenmeden evvel sistemde kayıtlı mezun olunan alan/program bilgisi mezun olunan alan/program tablolarından muayene edilmelidir.

Tercih inşa etmek dilediğiniz sözleşmeli pozisyonları belirleyiniz ve 30’u geçmemek emeliyle heves sıranıza göre yazınız.
Bu sıralamada sözleşmeli pozisyonun size idealliği ve sizin bunlara vereceğiniz öncelikler oldukça ehemmiyetlidir.
Tercih listenizi ÖSYM’ye mutlaka posta ile göndermeyiniz ya da elden teslim etmek için teşebbüste bulunmayınız.
Böyle bir liste ÖSYM’de hiçbir şeklinde işleme kon ul mayacaktır.
Sadece elektronik ortamda uygulanan tercihler geçerli olacaktır.

YERLEŞTİRME NASIL YAPILACAK?



Yerleştirme işlemlerinde aynısı puanı alan adaylar arasından mezuniyet tarihi haysiyetiyle evvel mezun olmuş imkan, bunun aynısı olması durumunda de yaşı devasa imkan öncelik tanınacaktır.
Yerleştirme yapılırken ÖSYM tarafından; imtihana girilen öğrenim seviyesi, cinsiyet, mezun olunan alan/program ile sözle şmeli pozisyonlar için aranan nitelikler arasındaki meblağlık muayene edilecek bunlardan birisinde dahi bir meblağsızlık belirleme edildiği takdirde mevzubahis seçenek iptal edilecektir.
Yerleştirmede adayların ÖSYM kayıtlarındaki verileri asal alınacaktır.
Bu bilgilerde gerçeğe uymayan hususlar belirleme edildiği takdirde, yerleştirmesi uygulanan adayların alakalı k urum lar ca atamaları yapılmayacak, adaylar bu durumdan kaynaklı bir hak iddia edemeyeceklerdir .
Yerleştirme işleminde adaylar puanlarına ve seçenek sı ralarına bakılmak suretiyle sözleşmeli pozisyonlara yerleştirileceklerdir.
Daha yüksek puanlı adaylar yerleştiği için birinci seçimine yerleşemeyen bir aday ikinci seçimine, ikinci seçimine yerleşemeyen aday üçüncü seçimine yerleştirilmeye çalışılacak , yerleştirme prosedürü bu yolla devam edecektir.
Bir adayın nihai seçimine de henüz yüksek puanlı adaylardan biri yerleştiri ldiği takdirde bu aday herhangi bir sözleşmeli pozisyona yerleşememiş olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder